Wie ben ik?

Wie ben ik?

Mijn naam is Jolie Lavreysen. Ik groeide op in Lommel in een gezellig gezin van vijf, als nakomertje! Niet ‘helpen moederen’ of dergelijke dus, nee zelf het kakkenestje! Toch werd als kind mijn vroedvrouwenkriebel al regelmatig geprikkeld bij het horen van verhalen en zien van mama’s met kleine kindjes, waaronder mijn tien jaar oudere zus. Het heeft na het afstuderen van de middelbare school nog even geduurd, maar plots voelde ik aan alles dat het op mijn lijf geschreven was!

Ik studeerde vroedkunde aan de Arteveldehogeschool, deed tal van stages, vooral in Oost-Vlaamse contreien en Brussel. Ik mocht verder heel wat verloskundige ervaring en mensenkennis vergaren in Rwanda waar ik drie maanden stage liep.
Na het afstuderen startte ik als zelfstandige vroedvrouw, maar wilde ik na enkele jaren toch nog wat meer ervaring in de verloskamer zelf. Daar deden we het toch voor? Maar blijkt dat ik toch die warme zorg aan huis bij gezinnen die ik door en door leer kennen, en zij mij!, niet kon missen. Zo werd ‘Petiet’ geboren.

Ik combineerde tot oktober 2021 het werk als vroedvrouw op materniteit en verloskamer in AZ Turnhout met de zorg voor heel wat gezinnen thuis. Dit heb ik met enorm veel plezier gedaan en ik ben zo dankbaar voor al die intieme momenten die ik van zeer dichtbij mocht meemaken. Desondanks besliste ik recent om mijn hart te volgen en de focus volledig op de thuiszorg te leggen!

Intussen heb ik ook zelf het wonder van zwanger zijn en het prille moederschap mogen ervaren. Ik werd in februari 2020 mama van Jet. Dit versterkte mijn passie om moeders op een warme en kwaliteitsvolle manier te ondersteunen nog meer! Het maakte van mij een ander mens, en een andere vroedvrouw.

Ik sta te popelen om jullie te ontmoeten!

Veel liefs,
Jolie