Visie

Een kindje krijgen, ernaar toeleven, jullie erop voorbereiden, elkaar leren kennen, je eigen weg erin zoeken, het is groots! Het is veel grootser dan we soms denken. En vooral, je doet het niet alleen!

Petiet wil mensen begeleiden en ondersteunen volgens welbepaalde kernwaarden.

Ik vind het belangrijk om mensen op een warme manier te benaderen die vertrouwen schept. Rustig en met de nodige tijd. Elk gezin is anders, en net dat vraagt telkens weer een andere aanpak. We stippelen samen jullie zorgpad uit.

Als vroedvrouw zal ik jullie back up zijn, ik zal op het toneel treden wanneer jullie hier nood aan hebben en ik zal langs de zijlijn toejuichen als ik voel dat jullie je rustig zelf ontplooien tot zelfzekere ouders. Ik zal een schouder zijn om op uit te huilen en ik zal jullie een schouderklopje geven of het denkbeeldige duwtje in de rug waar nodig. Ik zal jullie gezin als eenheid benaderen en elk van jullie betrekken bij de zorgen die ik verleen. Ik zal de vroedvrouw zijn die voor iedereen toegankelijk is, want iedereen heeft recht op een vroedvrouw.

Ik zal de keuzes die jullie maken respecteren en ondersteunen. Ik zal jullie mijn expertise op een warme maar professionele wijze trachten mee te geven. Ik blijf me bijscholen om evidence based te kunnen werken.

Maar vooral wil ik dat kleine schakeltje zijn, dat in samenwerking met andere zorgverleners zal zorgen voor de ondersteuning die jullie nodig hebben tijdens die ontdekkingsreis naar jullie kleinste, grootste avontuur!

Liefs,
Jolie