Wie zijn wij?

Een team enthousiaste vroedvrouwen! Elk van ons staat paraat om jullie doorheen dit bijzonder avontuur te begeleiden!

Jolie Lavreysen
Jolie Lavreysen

Jolie Lavreysen

Mijn naam is Jolie Lavreysen. Ik groeide op in Lommel in een gezellig gezin van vijf, als nakomertje! Niet ‘helpen moederen’ of dergelijke dus, nee zelf het kakkenestje! Toch werd als kind mijn vroedvrouwenkriebel al regelmatig geprikkeld bij het horen van verhalen en zien van mama’s met kleine kindjes, waaronder mijn tien jaar oudere zus. Het heeft na het afstuderen van de middelbare school nog even geduurd, maar plots voelde ik aan alles dat het op mijn lijf geschreven was!

Ik studeerde vroedkunde aan de Arteveldehogeschool, deed tal van stages, vooral in Oost-Vlaamse contreien en Brussel. Ik mocht verder heel wat verloskundige ervaring en mensenkennis vergaren in Rwanda waar ik drie maanden stage liep.
Na het afstuderen startte ik als zelfstandige vroedvrouw, maar wilde ik na enkele jaren toch nog wat meer ervaring in de verloskamer zelf. Daar deden we het toch voor? Maar blijkt dat ik toch die warme zorg aan huis bij gezinnen die ik door en door leer kennen, en zij mij!, niet kon missen. Zo werd ‘Petiet’ geboren.

Ik combineerde tot oktober 2021 het werk als vroedvrouw op materniteit en verloskamer in AZ Turnhout met de zorg voor heel wat gezinnen thuis. Dit heb ik met enorm veel plezier gedaan en ik ben zo dankbaar voor al die intieme momenten die ik van zeer dichtbij mocht meemaken. Desondanks besliste ik recent om mijn hart te volgen en de focus volledig op de thuiszorg te leggen!

Intussen heb ik ook zelf het wonder van zwanger zijn en het prille moederschap mogen ervaren. Ik werd in februari 2020 mama van Jet. Dit versterkte mijn passie om moeders op een warme en kwaliteitsvolle manier te ondersteunen nog meer! Het maakte van mij een ander mens, en een andere vroedvrouw.

Ik sta te popelen om jullie te ontmoeten!

Veel liefs,
Jolie

Beau Cortenbach

Mijn naam is Beau Cortenbach. Ik ben geboren en opgegroeid in Helmond (NL). Nadat ik mijn diploma verpleegkunde ontving, jaagde ik mijn dromen achterna. Ik verhuisde naar België om de opleiding tot vroedvrouw te volgen!

Na mijn proclamatie startte ik in het geboortecentrum in het Anna ziekenhuis (NL). Deze job combineer ik met het vroedvrouw zijn in België.

In 2022 werd ik trotse mama van mijn prachtige dochter Bibi. Door deze bijzonder mooie en intensieve periode ook eens te mogen ervaren, is mijn passie voor het vak alleen maar gegroeid!

Met trots mag ik nu toch wel zeggen dat ik de mooiste job met veel passie uitoefen. Ik kijk er naar uit om jullie te mogen begeleiden tijdens één van de meest bijzondere periodes in jullie leven.

Persoonlijk en aandachtig zijn 2 kernwoorden die bij mij passen. We nemen samen de tijd om jullie zo goed mogelijk voor te bereiden op het ouderschap

Veel liefs,
Beau

Beau Cortenbach
Beau Cortenbach
Tinne Nuyts
Tinne Nuyts

Tinne Nuyts

 

Ik ben Tinne Nuyts, vrouw van Tom en mama van Thor (2020). Sinds 2013 ben ik vroedvrouw en heb ik de eer om gezinnen bij te staan tijdens een van de mooiste en meest intense periodes uit het leven. Baby’s zien ontwikkelen van kloppend hartje tot mensje met een eigen karakter, koppels zien groeien in de rol van ouders… daar word ik gelukkig van. Ik hou ervan om mama’s en papa’s in hun kracht te zetten, een luisterend oor te zijn, en om tips en tools aan te reiken die jullie verder op weg helpen. Vanop de eerste rij waar nodig of liefdevol supporterend aan de zijlijn: als vroedvrouw ben ik er tot jullie kindje 1 jaar wordt.

Verder over mij:

  • Vroedvrouw sinds 2013
  • Master in de verpleegkunde en vroedkunde sinds 2015
  • Lector vroedkunde van 2015 – 2018
  • Doctoraatsonderzoeker van 2019 – 2021

Veel liefs,
Tinne