Zwangerschapsopvolging

Proficiat met de zwangerschap! Wat nu?

Jullie zijn dolgelukkig met dat tweede streepje op die zwangerschapstest, maar hoe verloopt dat nu verder, zwanger zijn en de nodige begeleiding krijgen?
Je kan terecht bij de vroedvrouw voor de opvolging van je zwangerschap en dit in samenwerking met je eigen gynaecoloog en huisarts.

Je komt in de praktijk langs of wij komen bij jullie thuis om de groei van je kindje, diens hartslag, de ligging van de baby, jouw bloeddruk, urine, enz. te controleren.
We overlopen samen wat er op dat moment van de zwangerschap gebeurt en bespreken de vragen die jullie bezighouden. We maken tijd om ook even stil te staan bij de emotionele beleving van deze belangrijke periode in jullie leven.
Bijkomende onderzoeken die nodig zijn tijdens de zwangerschap, zoals bijvoorbeeld een suikertest, kunnen op jullie vraag ook ingepland worden in de zwangerschapsopvolging bij de vroedvrouw.

Hoe gaat dit dan praktisch in zijn werk? Tijdens een eerste kennismakingsgesprek bepalen we samen hoe we de opvolging van jouw zwangerschap zullen inplannen. Vaak plannen we in het begin van de zwangerschap maandelijks of tweemaandelijks een consult in en zal dit frequenter worden naar het einde van de zwangerschap toe. We zoeken samen met jullie naar de begeleiding die afgestemd is op jullie wensen en verwachtingen.